'Uitblinker De Bruyne op weg naar nieuwe monsterdeal'

'Uitblinker De Bruyne op weg naar nieuwe monsterdeal'

17-09-2017 00:00
1

Kevin De Bruyne is momenteel in uitstekende doen bij Manchester City. De Rode Duivel heeft nog een contract tot 2021, maar City wil zijn contract nu al verbeteren. De Bruyne kan zo een flinke opslag krijgen.

Volgens Het Laatste Nieuws ligt er een nieuwe deal klaar voor De Bruyne, die momenteel ook al een mooie 130.000 euro per week opstrijkt. Daarmee zit hij echter nog niet bij de grootverdieners van zijn club. De absolute primus is Sergio Aguero, die 220.000 euro per week verdient.

In de komende maanden wordt er onderhandeld over een nieuw contract voor De Bruyne. Die is vragende partij om te blijven, want hij ziet City als de ideale club om iets op te bouwen. Hij voelt zich thuis in Manchester en heeft een heel belangrijke rol in de ploeg. Dit seizoen kan hij definitief doorgroeien naar de wereldtop.

Als De Bruyne een topseizoen kan draaien met City kan hij nog flink wat bonussen verdienen. Minstens één helft spelen in zestig procent van de wedstrijden levert 900.000 euro op, de Champions League winnen verdient 850.000 euro. De Premier League levert 570.000 euro. Het zal echter vooral zijn gegarandeerde loon zijn dat stevig de hoogte in zal gaan.

"Hij is ongelofelijk"
Coach Pep Guardiola weet goed waarom hij De Bruyne aan de club wil binden. Dat zette hij nog eens in de verf na de 0-5 tegen Watford. "De dimensie die die gast heeft... Ongelooflijk. Ik zag hem in Wolfsburg, in Duitsland. Hij had die kwaliteit, die toewijding zonder de bal, die leergierigheid, die intelligentie - hij is zo slim. Hij heeft maar één instructie nodig om te weten wat gedaan. Zo snel. Hij produceert een enorm hoog aantal passes en assists. Hij is snel. Hij ziet de ruimte beter en sneller dan om het even wie", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Hij is goed met de bal aan de voet. Zijn loopwerk is goed. Hij valt de ruimtes goed aan. Hij is een complete speler. Hij is hier graag. Wij zijn een lucky team, een gelukkige club omdat Kevin bij ons speelt. Dit seizoen is zijn gemoed ook erg goed - daar zit het geluk van het vaderschap wellicht veel voor tussen, ik weet het niet. Hij is altijd optimistisch. Eén van onze kapiteins. Ik ben zo blij met zijn prestaties. Niet alleen vandaag, ook de voorbije weken."