OFFICIEEL: Vargas zoekt het voetbalgeluk 17.000 kilometer van België

OFFICIEEL: Vargas zoekt het voetbalgeluk 17.000 kilometer van België

16-09-2017 06:54

We zullen Ronald Vargas komend seizoen niet in België zien voetballen. De Venezolaan kiest voor een nieuw avontuur. Hij gaat aan de slag in Australië bij de Newcastle Jets.

De Australische club kondigde zijn komst aan via de officiële kanalen. Hij zet - na de medische testen - zijn handtekening onder een eenjarig contract bij de club. Na zijn mislukte poging om een contract te versieren bij Antwerp, kan hij nu dus 17.000 kilometer verderop aan de slag.

Een terugkeer naar ons land zat er dus niet in. Bij Club Brugge brak hij helemaal door, maar toen volgde een resem zware blessures. Rivaal RSC Anderlecht waagde het erop, al viel zijn verblijf in Brussel compleet in het water. Ook Antwerp durfde het risico blijkbaar niet meer aan. In Australië kunnen ze hun geluk niet op.

"Dat we een speler zoals Vargas kunnen halen is echt bijzonder", zegt coach Ernie Merrick. "Hij is een bijzonder leuke aanwinst met ervaring in één van de grootste competities ter wwereld. Ik kan niet wachten om hem te zien spelen", klinkt het.