D-Day voor Sa Pinto: We spelen kansen bij elkaar, doelpunten volgen dan wel

D-Day voor Sa Pinto: "We spelen kansen bij elkaar, doelpunten volgen dan wel"

15-09-2017 16:19

Zondagavond wordt ongetwijfeld een cruciaal moment voor de toekomst van Ricardo Sa Pinto bij Standard Luik. Als de Rouches verliezen op bezoek bij KAS Eupen, komt het water de Portugees aan de lippen te staan. De trainer heeft er wel nog vertrouwen in.

Na een vijf op achttien staat Standard op een kleurloze twaalfde plaats. Opponent Eupen doet met amper drie punten echter nóg slechter en lijkt de grootste degradatiekandidaat. Een overwinning van de Luikenaars is dus een must. Na de 0-0 tegen leider Sporting Charleroi heeft Sa Pinto goede moed. "Ik ben zelfverzekerd door wat ik gezien heb tegen Charleroi. We moeten op hetzelfde elan doorgaan", aldus de coach.

"We scoorden nog niet genoeg, maar we spelen wel kansen bij elkaar, dus de doelpunten zullen volgen", klinkt hij overtuigd. "De mentaliteit zit goed. Iedereen is geconcentreerd en we hebben honger om een resultaat neer te zetten in Eupen." Tot op heden wist Standard enkel thuis te winnen van KRC Genk. Op verplaatsing boekte het één op negen.