Dejaegere zet iedereen op scherp: ''We spelen ook voor hém''

Dejaegere zet iedereen op scherp: ''We spelen ook voor hém''

15-09-2017 15:11
1

AA Gent leeft in spanning toe naar het kelderduel tegen KV Oostende. Na een rampzalige 3 op 18 is het zondag van moeten tegen de rode lantaarn. Brecht Dejaegere heeft iedereen vast op scherp gezet.

Dejaegere erkent dat de ploeg moeilijke weken achter de rug heeft. "Het was frustrerend. We werken zo hard en tegen Genk verdienden we zeker de zege. Ieder moet voor zichzelf evalueren wat hij fout gedaan heeft. We hebben daar maandag als groep over gesproken. Iedere speler voelt dat het tijd wordt om onszelf te belonen en dat het steeds beter gaat. Tijd om te oogsten, want er is nu écht geen ruimte meer voor foutjes'', zei de middenvelder vrijdag op de persconferentie.

Hij vond dan ook dat dit besef er bij de hele groep moet zijn. ''Je moet jezelf op dit moment eens kwaad durven maken. Deze week heb ik op training toch ook eens durven roepen. Ik heb me boos gemaakt op een medespeler die misschien niet alles gaf. Nadien is dat goed uitgepraat, als je iemand onder zijn kl*ten geeft moet je dat nadien ook samen durven relativeren'', aldus Dejaegere.

Tot slot sprak hij zich nog kort uit over zijn coach Hein Vanhazebrouck, die zwaar onder druk staat. "We willen ook dat de coach beloond wordt voor zijn werk. We spelen ook voor hém. We werken allemaal samen naar hetzelfde doel'', schaart hij zich achter zijn trainer.