Europa League-match krijgt staartje, UEFA start met onderzoek

Europa League-match krijgt staartje, UEFA start met onderzoek

15-09-2017 13:00

De UEFA gaat onderzoek doen naar de incidentrijke Europa League-wedstrijd tussen Arsenal en 1. FC Köln van donderdagavond, meldt de BBC. Diverse Köln-supporters probeerden zonder kaartje naar binnen te dringen en veroorzaakten vechtpartijen, waardoor de aftrap met een uur moest worden uitgesteld.

De Duitse club kan vier UEFA-aanklachten tegemoet zien, onder meer vanwege openlijke geweldpleging en het afsteken van vuurwerk door de supporters. Ook voor Arsenal dreigt de tumultueuze wedstrijd nog een staartje te krijgen. De UEFA verwijt The Gunners dat men de nooduitgangen in het stadion onvoldoende vrij heeft kunnen houden.

Köln-president Toni Schumacher sprak donderdagavond tegenover BILD al zijn afschuw uit over het gedrag van de eigen fans. "We zijn hier te gast en we moeten ons ook zo gedragen", aldus Schumacher, die bijval kreeg van sportief directeur Jörg Schmadtke. "Dit is vreselijk, de wedstrijd was zelfs bijna afgelast. We moeten nu eerst in kaart brengen wat er precies is gebeurd."