'Pech voor Anderlecht, sterkhouder slaat nog drie matchen over'

'Pech voor Anderlecht, sterkhouder slaat nog drie matchen over'

15-09-2017 12:45
3

Anderlecht moet het komend weekend opnemen tegen KV Kortrijk, maar Kara Mbodji zal er in die match zeker nog niet bij zijn. De Senegalees is nog een tijdje uit en mikt op de volgende Europese clash.

Ook volgende week is er weer midweekvoetbal voor Anderlecht, de Croky Cup gaat namelijk beginnen voor de eersteklassers. Ook voor Westerlo raakt 'king Kara' echter niet klaar. Daarna volgt een wedstrijd tegen Waasland-Beveren, die de centrale verdediger ook gaat overslaan.

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht hem nu wil klaarstomen voor de volgende Europese wedstrijd. Thuis tegen Celtic kan Anderlecht al een optie nemen op de derde plaats, want Bayern en PSG lijken veel te sterk in die poule. Celtic verloor eerder deze week thuis van PSG met 0-5 en mikt vermoedelijk ook al op een Europa League-ticket.

De blessure van Mbodji is wel de ideale kans voor Olivier Deschacht om zich nog eens te bewijzen. De 36-jarige verdediger hield zich staande tegen Bayern en krijgt voorlopig de voorkeur op nieuwkomer Josue Sa. Die heeft zelfs de wedstrijdselectie nog niet gehaald.