Timothy Castagne en Atalanta bezorgen Everton een stevige kater

14-09-2017 21:18

Kevin Mirallas heeft donderdag een pijnlijke avond beleefd met Everton. De ploeg van manager Ronald Koeman begon de groepsfase van de Europa League met een 3-0 nederlaag bij Atalanta Bergamo, waar Timothy Castagne in de basis stond.

Bij Everton stond Maarten Stekelenburg onder de lat, maar de Nederlandse doelman kreeg in de eerste helft al drie treffers om de oren. Andrea Masiello opende in de 27e minuut de score en na Alejandro Gomez maakte even later fraai de 2-0. Op slag van rusten werd het zelfs 3-0. Hans Hateboer stuurde Gomez diep, die Bryan Cristante op maat bediende.

Bij Everton kwam Kevin Mirallas na ruim een uur spelen op het veld, maar ook hij kon het tij niet keren. Everton beleefde zo een slechte generale in aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag tegen Manchester United.

In dezelfde groep was er het duel tussen Apollon Limassol en Olympique Lyon. Memphis Depay verzilverde in Cyprus in de 53e minuut een penalty voor de Fransen, maar diep in blessuretijd maakte Adrian Sardinero alsnog gelijk: 1-1.