Standard-aanwinst droomt van WK: Wat Vanden Borre kan, kan ik ook”

Standard-aanwinst droomt van WK: "Wat Vanden Borre kan, kan ik ook”

14-09-2017 07:15
1

Standard haalde deze zomer Luis Pedro Cavanda terug naar België. De tweevoudige Rode Duivel wil zijn carrière nieuw leven inblazen op Sclessin, nadat zijn transfer naar Galatasaray uitdraaide op een flop. En Cavanda is ambitieus, hij wil volgende zomer mee naar het WK. 

"Ik kwam bij Galatasaray niet meer aan spelen toe en in de voorbereiding deze zomer heb ik maar de helft met de groep kunnen of mogen meedoen. Ik moést vertrekken", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. Hij kon naar Turkse en Zwitserse clubs, maar wilde graag naar België. "Je wordt door de mensen van de nationale ploeg het best in België zelf gevolgd. Laat mij eerst maar presteren bij Standard. Maar waar ik echt voor speel, is het WK", zegt hij onomwonden. 

En omdat te bereiken trekt hij zich op aan Anthony Vanden Borre. "Ondanks zijn mindere periodes en de kritiek die hij kreeg, heeft Anthony toch maar mooi dat WK in Brazilië gehaald. Ik vind hem mentaal erg sterk en ik geloof dat ik hetzelfde kan bereiken als hij. Anders was ik al gestopt. Nogmaals: ik speel voor dat WK." Kan hij bondscoach Roberto Martinez overtuigen?