Zware opluchting na vertrek van Samy: Geen land te bezeilen met die man

  Zware opluchting na vertrek van Samy: "Geen land te bezeilen met die man"

  woensdag 13 september 2017 om 18:00

  Maged Samy pakt zijn koffers bij Lierse, de Egyptenaar zoekt nu naar een overnemer voor de club uit 1B. De fans van Lierse zijn blij dat Samy weg is... maar weten dat dat niet alle problemen oplost.

  Via het supportersplatform Geel-Zwart wordt er positief gereageerd op het vertrek van Samy. "GeelZwart is verheugd met het aangekondigde vertrek. Dat verstoppen we niet. Jarenlang hebben we met Maged Samy de weg van de dialoog trachten te bewandelen, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat met de man geen land meer te bezeilen viel. En daarmee is, wat ons betreft, meteen het laatste over Maged Samy gezegd en geschreven."

  Toch is zijn vertrek niet per se een verbetering. "Wat ons nu vooral bezighoudt, is de toekomst. Wat na het vertrek van Maged Samy en Wadi Degla? Het doel van GeelZwart blijft immers onveranderd: een geloofwaardige betrokkenheid van de supporters bij het beleid van K. Lierse S.K."

  De nieuwe overnemer krijgt dan ook een duidelijke boodschap mee. "We hopen dat u, uit hetgeen de Liersesupporters de voorbije tien jaar hebben moeten verdragen, de lessen trekt die de vertrekkende broodheren nooit hebben willen leren. We hopen dat u wilt bouwen aan een open familieclub met ruimte voor fanbeleving en respect voor de clubtraditie. En we hopen dat u de meerwaarde inziet van een lokaal verankerde club met nauw betrokken supporters."

  Geen bedrijf
  De fans hopen zich eindelijk weer te vereenzelvigen met hun club. "Een voetbalclub is geen louter commercieel bedrijf. De supporters zijn de eeuwige eerste aandeelhouders van de club. Lierse is een deel van hun identiteit, van hun zijn. Ze verdienen het betrokken te zijn bij beslissingen die de eigenheid van de club betreffen. Een eerste stap is een nieuwe ondertekening van het Supporterscharter en de bijbehorende afspraken die de club in het recente verleden met de supporters maakte."

  "Supportersparticipatie is een win-win voor club én supporters. Een gouden aandeel en bijhorend vetorecht, in handen van de supporters, m.b.t. beslissingen die de clubkleuren, de clubnaam, het stamnummer en de locatie van het stadion aangaan, hoeft geen beknotting te zijn van uw rechten als eigenaar of investeerder. Integendeel. Het zou uw positie en moreel gezag net versterken. Het zou goodwill scheppen en eventuele scepsis bij uw komst kunnen overwinnen. Graag denken we hier met u verder over na."

  Nieuw begin?
  Het is nog koffiedik kijken wie de nieuwe eigenaar wordt, maar de fans hopen duidelijk op een betere samenwerking. "Beste overnemer(s), we hopen in u een partner te zullen vinden die hetzelfde wilt als het overgrote deel van de Liersesupporters: een stabiele, financieel gezonde traditieclub, waarmee supporters zich kunnen identificeren en waar de eigen jeugd een geloofwaardige kans krijgt."

   

  Plaats een reactie

  JODES +543
  woensdag 13 september 2017 om 18:36
  Jammer genoeg is een moderne voetbalclub WEL een commerciele onderneming... Het spijtige is dat het tegenwoordig, grote of kleine clubs, enkel nog geldmachines zijn waarin geld wordt gepompt, omgezet in spelers om ze daarna met winst door te verkopen... Dat is het moderne Belgische voetbal... Club liefde bestaat niet meer. Iet of wat getalenteerde voetballer is vandaag al bezig met zijn transfert van morgen. Niet makkelijk voor een trainer...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Zware opluchting na vertrek van Samy: "Geen land te bezeilen met die man"