Racing Genk krijgt flinke veeg uit de pan: Dat vind ik geen maatstaf

Racing Genk krijgt flinke veeg uit de pan: "Dat vind ik geen maatstaf"

13-09-2017 17:30
3

Racing Genk is met een 8 op 18 matig begonnen aan het seizoen. De Limburgers werden getipt als outsider voor de titel, maar voorlopig speelt het nog niet zo. Stijn Stijnen en Jacky Mathijssen zien dat Genk een versnelling hoger moet schakelen.

In TVL Sportcafé vertelt Stijnen dat de problemen van vorig seizoen niet helemaal zijn opgelost. "De optelsom van het klassement is nog niet dramatisch, maar 8 op 18 is toch niet goed. Het is nu wel van moeten. Als ze tegen STVV verliezen, dan is het niet goed. Gaat men Stuivenberg dan op dezelfde manier behandelen als Peter Maes vorig jaar? Niet dat ik die mens buitenpraat, maar je moet correct blijven", vraagt de ex-doelman zich af.

Genk heeft dit seizoen hoge ambities uitgesproken. Voorlopig kan het de verwachtingen nog niet inlossen. "Maes is vorig jaar 'gepakt' geweest en ik ben benieuwd hoe ze daar nu mee gaan omgaan. De nieuwe voorzitter spreekt verstandige taal en hij bewaart de rust, maar bij een verlies tegen STVV ben ik benieuwd wat er zal gebeuren. Dan gaat de druk toch wel komen. Als je achter een werkwijze staat, moet je geduld hebben. Door top drie te ambiëren hebben ze de lat hoog gelegd."

Jacky Mathijssen denkt dat Play-Off 2 van vorig seizoen een vertekend beeld heeft gegeven. "Dat was tegen de jeugd van andere ploegen die het volgende seizoen aan het voorbereiden waren. Ik vind dat geen maatstaf. De maatstaf moet zijn als je speelt tegen mensen met evenveel talent, en dan rendement en resultaten halen. Dan denk ik dat er voorlopig een heel negatief bilan is. Men mag toch wel iets verwachten, maar het moet nu snel gaan komen.