Dury heeft strijdplan al klaar: Trainen elke dag op dat systeem

  Dury heeft strijdplan al klaar: "Trainen elke dag op dat systeem"

  woensdag 13 september 2017 om 17:15

  Zulte Waregem is de enige Belgische club die de Europa League-poules heeft gehaald, als bekerwinnaar zijn ze rechtstreeks geplaatst. Hun eerste opdracht wordt meteen een lastige: het Franse Nice komt donderdag op bezoek.

  Op zijn persconferentie voor de match geeft coach Francky Dury aan dat hij zeker kansen ziet tegen de sterke Fransen. "Statistisch zijn ze beter, maar elke match moet gespeeld worden. Zeker voor eigen publiek verwacht ik dat we in staat moeten zijn om iets neer te zetten. We willen tonen dat we de Europa League waard zijn", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

  Dury beseft wel dat Nice heel veel klasse in huis heeft. "Ze eindigden derde in de Ligue 1 - enkel Monaco en PSG waren dus beter. Ze beschikken over een groep met veel talent. En dan spreek ik niet enkel over Mario Balotelli, maar ook over jongens als een Jean Seri. Nice beschikt over een goede balans tussen explosiviteit en techniek."

  Eén ding is zeker: Dury gaat zijn vaste systeem niet aanpassen. "We willen ons eigen spel spelen. Je traint elke dag op dat systeem, dus dan moet je proberen om je identiteit ook in Europa te tonen. Hopelijk zijn we daar morgen goed genoeg voor."

  Plaats een reactie

  freeman +7827
  woensdag 13 september 2017 om 17:33
  Eindelijk eens een trainer die zijn eigen systeem niet wil verloochenen ! Mogen veel trainers een voorbeeld aan nemen . Speelt al sinds jaar en dag zij geëigend systeem en dit met vrucht ! Mag elk jaar weer sleutelen aan een nieuwe ploeg , heeft als voordeel dat het alleen de nieuwe spelers die moeten ingepast worden , dit terwijl " de oude" spelers het systeem onder de knie hebben . Bij de transfers is het dan ook HIJZELF die aan het bestuur laat weten welke soort spelers hij erbij wil , zijnde spelers die passen in ZIJN systeem !
  Vind ik leuk
  Toca +27647
  woensdag 13 september 2017 om 19:56
  Coach en technisch directeur. Zoals het hoort. Zou hem graag bij Anderlecht zien, of het met onze toch meer vedette ook zou lukken. En dan uiteraard de nodige tijd en respijt krijgt als onze prutser nu.
  Vind ik leuk
  woensdag 13 september 2017 om 22:30
  Chapeau voor Dury !
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Dury heeft strijdplan al klaar: "Trainen elke dag op dat systeem"