Dury heeft strijdplan al klaar: Trainen elke dag op dat systeem

Dury heeft strijdplan al klaar: "Trainen elke dag op dat systeem"

13-09-2017 17:15
2

Zulte Waregem is de enige Belgische club die de Europa League-poules heeft gehaald, als bekerwinnaar zijn ze rechtstreeks geplaatst. Hun eerste opdracht wordt meteen een lastige: het Franse Nice komt donderdag op bezoek.

Op zijn persconferentie voor de match geeft coach Francky Dury aan dat hij zeker kansen ziet tegen de sterke Fransen. "Statistisch zijn ze beter, maar elke match moet gespeeld worden. Zeker voor eigen publiek verwacht ik dat we in staat moeten zijn om iets neer te zetten. We willen tonen dat we de Europa League waard zijn", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Dury beseft wel dat Nice heel veel klasse in huis heeft. "Ze eindigden derde in de Ligue 1 - enkel Monaco en PSG waren dus beter. Ze beschikken over een groep met veel talent. En dan spreek ik niet enkel over Mario Balotelli, maar ook over jongens als een Jean Seri. Nice beschikt over een goede balans tussen explosiviteit en techniek."

Eén ding is zeker: Dury gaat zijn vaste systeem niet aanpassen. "We willen ons eigen spel spelen. Je traint elke dag op dat systeem, dus dan moet je proberen om je identiteit ook in Europa te tonen. Hopelijk zijn we daar morgen goed genoeg voor."