Pak werk voor Club Brugge, deze drie problemen moet Leko oplossen

Pak werk voor Club Brugge, deze drie problemen moet Leko oplossen

13-09-2017 16:30
3

Ivan Leko heeft zaterdag zijn eerste competitienederlaag geleden tegen Moeskroen, het werd 2-1 op Le Canonnier. Wim De Coninck ziet nog een paar prangende vraagstukken die Ivan Leko moet oplossen.

Tegen Moeskroen liep het heel moeizaam, en dat had een paar prominente redenen. "Wat al bleek tegen de betere tegenstanders in Europa, werd ook nu door Excel Mouscron blootgelegd: er zijn nog grote pijnpunten. De opbouw van achteruit is moeilijk. Stefano Denswil kan het, maar die wordt opgejaagd, zodat hij moet overhaasten. Saulo Decarli en Brandon Mechele krijgen veel meer vrijheid, omdat het hun kwaliteiten niet zijn. Gevolg: de opbouw stokt, Hans Vanaken wordt niet gevonden", legt De Coninck uit in Sport/Voetbalmagazine.

Leko bouwt centraal verdedigende zekerheid in, maar op de flanken is dat heel anders. "Op de flanken kiest Leko voor aanvallende spelers. Op links dus voor Anthony Limbombe en niet Laurens De Bock. Gevolg: verdedigend zorgt dat voor problemen. Een bijlerende Limbombe dekt verkeerd en wordt afgestraft bij de strafschopfout. Als dan ook nog je doelman wordt gepakt bij een voorzet − niet de eerste keer dat hij die verkeerd beoordeelt − kom je in de problemen."

Tot overmaat van ramp moet Club Brugge dringend op zoek gaan naar een spits in vorm. "Diepe spits Wesley had een offday. Conclusie: ondanks veertien dagen tijd om te werken, toch nog problemen voor Club."