Castro over mislukte Gent-deal: ''Toen heb ik zelf gekozen in de auto te stappen''

Castro over mislukte Gent-deal: ''Toen heb ik zelf gekozen in de auto te stappen''

Gepubliceerd: woensdag 13 september 2017 om 11:26wo 13-09-2017 om 11:26

Bram Castro is zijn vierde seizoen ingegaan als doelman van het Nederlandse Heracles Almelo. Afgelopen zomer leek het er echter nog op dat onze 34-jarige landgenoot naar AA Gent zou vertrekken. De deal ketste echter om onduidelijke reden af.

Castro was in Gent om de deal af te ronden, laat hij weten aan Voetbal International. "Ik werd niet onthaald als een speler die ze echt graag wilden hebben. Ik was misschien niet de belangrijkste zomeraankoop, maar een club kan in ieder geval laten zien dat ze blij is met een nieuwe speler. Dat gevoel had ik niet. Bij het stadion was er niemand om mij te ontvangen. Niet eens een teammanager. Ik ben maar wat gaan bellen in de hoop dat iemand me de weg zou wijzen."

"Gaandeweg de dag kreeg ik steeds meer het gevoel dat er iets niet klopte. De daadwerkelijke reden dat het afketste? Die heb ik nog altijd niet", vervolgt Castro, die vervolgens besloot de eer aan zichzelf te houden. "Ik zou nog een gesprek krijgen met de trainer, maar die zag daar plots van af. De afspraak was dat ik op maandag in het hotel zou blijven slapen en op dinsdag zou meedoen met een bosloop. Op maandagavond zei de club: Wij hebben eerst nog een gesprek met de technische staf, morgen kijken we verder. Toen heb ik er zelf voor gekozen in de auto te stappen."

Het betekent dat Castro nog altijd apart moet leven van zijn in België wonende gezin. De doelman zit zeven dagen per week op zijn iPad om met zijn kinderen te kunnen praten. "Je kunt zeggen dat ik de dag net zo begin als andere vaders: aan de ontbijttafel met de kinderen. De tablet staat dan vijf of tien minuten aan. Dan vraag ik of ze goed geslapen hebben, of ze zin hebben om naar school te gaan. Het zijn die dingen die elke vader eigenlijk doet. Vervolgens ga ik trainen bij Heracles."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws