Van Holsbeeck blijft ook Kums steunen: ''We gaan hem niet laten vallen''

Van Holsbeeck blijft ook Kums steunen: ''We gaan hem niet laten vallen''

13-09-2017 10:37
3

Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, kreeg na de 3-0 nederlaag tegen Bayern München natuurlijk een hoop vragen gesteld. Natuurlijk kwam de positie van René Weiler ter sprake, evenals de rode kaart van de plotseling in de verdediging opgestelde Sven Kums.

Kums moest na elf minuten al van het veld, na het foutief afstoppen van de doorgebroken Robert Lewandowski. Van Holsbeeck neemt Kums niks kwalijk. "Dat die jongen al betere periodes heeft gehad in zijn carrière, dat is een feit. Alleen denk ik dat we als club Sven moeten steunen. We hebben een contract met Kums getekend van vijf jaar. We weten dat hij goed kan voetballen en gaan hem natuurlijk niet laten vallen. Elke voetballer beleeft moeilijke momenten in zijn carrière'', laat Van Holsbeeck weten aan Sporza.

Hij ging niet verder in op de zeer moeizame relaten tussen Weiler en Kums. "Een coach heeft 25 kernspelers en probeert in eer en geweten de beste op te stellen. Het incident van afgelopen weekend is volgens mij ongelooflijk opgeblazen. Dat hoort bij Anderlecht. Elke beslissing komt in de krant'', baalt hij van de lekken.

Van Holsbeeck wil ook dat laatste probleem zo snel mogelijk oplossen, al beseft hij dat dit eigenlijk een mission impossible is. "We zoeken met man en macht naar de oorsprong van al die lekken, maar ik weet dat het een onbegonnen zaak is. Ik werk hier al 15 jaar en maak dat al 15 jaar mee. Daar moeten we mee leren leven. Daar heeft Weiler het ontzettend moeilijk mee. In Duitsland gebeurt zoiets bijna niet."

Lees ook: Van Holsbeeck laat zich uit over de toekomst van Weiler bij Anderlecht