Van Holsbeeck laat zich uit over de toekomst van Weiler bij Anderlecht

Van Holsbeeck laat zich uit over de toekomst van Weiler bij Anderlecht

13-09-2017 09:32
18

Na de mindere resultaten van de voorbije weken wordt hier en daar geopperd om René Weiler te ontslaan bij RSC Anderlecht. Zeker na het mislukt plannetje van de Zwitser om Sven Kums in het centrum van de verdediging te zetten tegen Bayern München. Herman Van Holsbeeck wil nog niet overdreven ingrijpen.

Ondanks het verlies willen ze bij Anderlecht nog niet denken aan een ontslag van de Zwitserse coach. Dat zegt de manager van Anderlecht aan Radio 1. "We zijn nog maar 5 wedstrijden ver  in de competitie (sic). Weiler heeft vorig seizoen ongelooflijk goed werk verricht", zegt Van Holsbeeck.

"We wilden iemand die een harde lijn hanteert. Vorig jaar hebben we, misschien niet altijd met mooi voetbal, onze doelstellingen bereikt. We gaan die man dan ook verdedigen. Anderlecht staat nog altijd unaniem achter Weiler."

"Sinds de eerste dag dat hij op Anderlecht kwam, heeft hij veel kritiek gekregen", gaat Van Holsbeeck verder. "Het bestuur en de spelersgroep staat unaniem achter Weiler. Natuurlijk kan je discussiëren over de positie van Kums. Maar door het uitvallen van Kara moest de schade worden beperkt achterin en werd voor Kums gekozen. Alles kan nu op de trainer gestoken worden, maar wij doen dat niet."