Buitenlandse pers niet overtuigd van Bayern: Stotter-start tegen Anderschlecht

Buitenlandse pers niet overtuigd van Bayern: "Stotter-start tegen Anderschlecht"

13-09-2017 08:10
4

Anderlect kon met tien man niet stunten op het veld van Bayern München. Maar desondanks speelde paars-wit een verdienstelijke partij. Dat zagen ook de Duitse en Nederlandse pers, die vaststelden dat Bayern niet kon imponeren met tien man. 

Kicker zag alvast dat Bayern verzuimde om de match al vroeg helemaal af te maken. "Na de rode kaart en het openingsdoelpunt lieten ze de teugels los en misten ze de nodige ernst. Hoewel Bayern druk bleef uitoefenen, bleven echte kansen uit. Anderlecht daarentegen vocht voor wat het waard was, speelde mee en maakte ei zo na de gelijkmaker. Het is omdat Stanciu te verrast was dat de fans alsnog met een voorsprong de rust inkonden. De tweede helft begon bijna met een opdoffer, maar Chipchiu raakte gelukkig de paal. Nadien verloor Anderlecht aan kracht en maakte Bayern het alsnog af."

De Tageszeitung kreeg het alvast niet warm van de partij, zowel Anderlecht als Bayern kregen veeg uit de pan. "Stotter-start gegen Anderschlecht", klonk de niet mis te verstane kop. Bij de  Süddeutsche Zeitung loofden ze de instelling van paars-wit. "Het was moedig hoe ze met tien man op zoek gingen naar de gelijkmaker, maar na een uur zakte Anderlecht wel in elkaar." Bild was eveneens niet overrompeld door Bayern München: "Bayern won, maar het humeur werd er niet beter op", aldus de populaire krant, die erkende dat het eigenlijk geen strafschop was. 

Kansloze missie
"De match bij Bayern was op voorhand een loodzwaar karwei, maar die klus veranderde na elf minuten in een volkomen kansloze missie voor Anderlecht", stelde Voetbal International vast. "Maar tegen tien Paars-Witten bleef het voor Bayern in de eerste helft echter bij die ene treffer. Daarvoor leek de Duitse grootmacht kort voor en kort na rust de prijs te betalen, maar Stanciu trapte naast en Chipciu raakte de paal. Op driekwart wedstrijd viel de beslissing alsnog, daarmee was het Belgische verzet definitief gebroken.

Ook bij De Telegraaf waren ze niet onder de indruk van Der Rekordmeister. "De Zuid-Duitsers waren dinsdagavond op eigen veld te sterk voor Anderlecht, maar imponeerden niet en verzuimden een grote score neer te zetten: 3-0. Ondanks tien man was Anderlecht zeker niet de mindere. Zo schoot Alexandru Chipciu een keer op de Duitse paal. Pas in de 65e minuut wist Bayern via Thiago Alcantara keeper Matz Sels van Anderlecht opnieuw te passeren. Toch lukte het Bayern niet om korte metten te maken met de Belgen. Joshua Kimmich tekende vlak voor het eindsignaal nog wel voor de 3-0.