Coopman wachtte drie dagen op Leko: Toen heb ik mijn besluit genomen'

Coopman wachtte drie dagen op Leko: "Toen heb ik mijn besluit genomen'

13-09-2017 07:20
1

Na een sterk seizoen bij Zulte Waregem leek het erop dat Sander Coopman zijn kans zou krijgen bij Club Brugge. Maar ondertussen speelt de aanvallende middenvelder opnieuw aan de Gaverbeek. Coopman voelde dat trainer Ivan Leko niet helemaal achter hem stond. 

"Manager Vincent Mannaert verzekerde me dat ik mocht blijven en dat ik wel mijn matchen zou spelen, maar vroeg me ook wat ik zelf het liefst wilde. We kwamen samen tot een soort stappenplan: opnieuw een uitleenbeurt - nog een jaar bevestigen - en dan terug naar Brugge", klinkt het in Het Nieuwsblad

Leko zelf sprak niet met Coopman over zijn speelkansen, wat die nochtans graag wilde. "Assistent-trainer Rudi Cossey en Mannaert zeiden me dat de hoofdtrainer heel tevreden was. Maar ik had dat al meer gehoord en dus vroeg ik of ­Leko mij dat niet eens zelf kon zeggen. We vragen het hem… Ik heb drie dagen gewacht. Toen was mijn besluit genomen. Terug naar Zulte Waregem, met een coach die in mij gelooft en waar ik eindelijk een keer een seizoen niet van nul moest beginnen."