'Het plan van Weiler? Ik vond het wel goed, ik geloofde erin'

'Het plan van Weiler? Ik vond het wel goed, ik geloofde erin'

12-09-2017 23:40
3

Olivier Deschacht kreeg dinsdag alweer een basisplek. De veteraan kreeg met Sven Kums een nieuw maatje naast zich, althans toch voor enkele minuten. De middenvelder/verdediger moest na tien minuten al naar de kant. Een plan van René Weiler dat toch op steun kan rekenen van Deschacht.

"We hadden een plan en we geloofden erin. We hadden de match tegen Hoffenheim gezien en hadden een goed gevoel. Ik denk dat we af en toe getoond hebben dat we lef hadden en dat we iets konden doen", zei hij na de wedstrijd tegenover Q2.

"Maar dan moet je natuurlijk scoren. En met z'n tienen is het extra moeilijk, al bleven we erin geloven. Als we konden scoren... Wie weet... Maar dat bestaat niet in het voetbal."

Na tien minuten voetballen stond Anderlecht al maar met tien man. Kums, die centraal achterin stond, kreeg een rode kaart. Deschacht had zeker geen kritiek voor zijn coach. "Ik vond het een goed plan. Spajic of ik moesten het middenveld steun geven door door te dekken op onder meer Rodriguez. Sven moest dan alles een beetje dekken. Dan pakte Kums jammer genoeg die rode kaart. Ik geloofde wel in het plan", besloot hij.

Lees ook: Dendoncker verdedigt eigen coach: 'Hem viseren? Waarom? Hij kan er niets aan doen'