Buffel en Boskamp maken Weiler helemaal af: Niet de ideale keuze

Buffel en Boskamp maken Weiler helemaal af: "Niet de ideale keuze"

12-09-2017 23:09
5

Het plan van René Weiler om Sven Kums in het centrum van de verdediging te zetten deed bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen, ook bij Thomas Buffel en Johan Boskamp.

De twee (gelegenheids)analisten begrepen maar weinig van het plan van Weiler om Kums verdediger te maken. Dat hij het wat moeilijker had en uiteindelijk een rode kaart kreeg, vonden ze niet zo verrassend. "Misschien wou hij Weiler wel buiten", grapte Buffel op Q2. "Als je op Bayern ineens als verdediger moet beginnen... dat is niet de ideale keuze", zegt Buffel.

"Ik had hem eerder net voor de verdediging verwacht. Hij kan dan wel af en toe terugzakken, maar nu stond hij al vanaf het begin van de wedstrijd tussen de twee verdedigers. Daardoor was het ook niet duidelijk wie Robert Lewandowski moest opvangen", aldus de kapitein van Genk.

Boskamp begrijpt helemaal niet waarom Weiler voor Kums koos. "Dendoncker was toch veel logischer? Die heeft daar wél al gespeeld, die zou ook meer gesproken hebben met de verdediging. Voor Sven is zoiets ontzettend moeilijk. Hij is momenteel iets te veel met zichzelf bezig. Het was gewoon een enorm risico van Weiler, en dan gaan mensen zoals wij beginnen zeiken", besluit hij.