Buffel en Boskamp maken Weiler helemaal af: Niet de ideale keuze

  Buffel en Boskamp maken Weiler helemaal af: "Niet de ideale keuze"

  dinsdag 12 september 2017 om 23:09

  Het plan van René Weiler om Sven Kums in het centrum van de verdediging te zetten deed bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen, ook bij Thomas Buffel en Johan Boskamp.

  De twee (gelegenheids)analisten begrepen maar weinig van het plan van Weiler om Kums verdediger te maken. Dat hij het wat moeilijker had en uiteindelijk een rode kaart kreeg, vonden ze niet zo verrassend. "Misschien wou hij Weiler wel buiten", grapte Buffel op Q2. "Als je op Bayern ineens als verdediger moet beginnen... dat is niet de ideale keuze", zegt Buffel.

  "Ik had hem eerder net voor de verdediging verwacht. Hij kan dan wel af en toe terugzakken, maar nu stond hij al vanaf het begin van de wedstrijd tussen de twee verdedigers. Daardoor was het ook niet duidelijk wie Robert Lewandowski moest opvangen", aldus de kapitein van Genk.

  Boskamp begrijpt helemaal niet waarom Weiler voor Kums koos. "Dendoncker was toch veel logischer? Die heeft daar wél al gespeeld, die zou ook meer gesproken hebben met de verdediging. Voor Sven is zoiets ontzettend moeilijk. Hij is momenteel iets te veel met zichzelf bezig. Het was gewoon een enorm risico van Weiler, en dan gaan mensen zoals wij beginnen zeiken", besluit hij.

  Plaats een reactie

  Toca +27339
  dinsdag 12 september 2017 om 23:17
  Weiler is inderdaad een krak in het nemen van beslissingen over posities van spelers. Alsof hij iemand graag nog wat dieper in de shit wil duwen.
  Vind ik leuk
  Prpldynmt +3516
  dinsdag 12 september 2017 om 23:40
  Het verwondert mij dat Deschacht niet in de spits stond. Dit was toch een logischere keuze!
  Vind ik leuk
  woensdag 13 september 2017 om 01:51
  Goed gedaan van Kums......
  Vind ik leuk
  Zetterberg +6142
  woensdag 13 september 2017 om 07:23
  Sorry, maar dit is in de eerste plaats stom van Kums, het is niet omdat de trainer een afwijkende taktiek (of het een goede is, laten we even terzijde) toepast, dat je je ploeg zo in de steek moet laten. In deze situatie kan iedere middenvelder wel eens terechtkomen zonder dat die daarom geposteerd werd in de verdediging! De fout van Kums heeft niet rechtstreeks iets te maken met zijn 'nieuwe' positie.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Buffel en Boskamp maken Weiler helemaal af: "Niet de ideale keuze"