Doelpuntrijke CL-avond voor Rode Duivels, pijnlijke avond voor Olympiakos-Belgen

12-09-2017 22:45
1

Het Champions League-seizoen 2017/18 is van start gegaan met een hoop doelpunten. In de eerste acht wedstrijden werd er liefst 28 keer gescoord. Barcelona, Chelsea en Paris Saint-Germain boekten de meest overtuigende overwinningen.

Groep A
Manchester United speelde zijn eerste Champions League-wedstrijd op Old Trafford in 658 dagen en won met 3-0 van FC Basel. Paul Pogba verliet al snel het veld met een hamstringblessure, maar dat ontregelde United niet. Invaller Marouane Fellaini, Romelu Lukaku en Champions League-debutant Marcus Rashford scoorden tegen de Zwitserse ploeg. CSKA Moskou won met 1-2 bij Benfica door goals van Vitinho en Timur Zhamaletdinov. Haris Seferovic scoorde voor Benfica.

Groep B
Paris Saint-Germain, met Thomas Meunier op de bank, was al snel klaar met Celtic door de geweldige voorhoede van de Fransen: 0-5. Neymar opende de score na een fraaie pass van Adrien Rabiot. De andere miljoenenversterking, Kylian Mbappé, verdubbelde de score. De derde ster van de voorhoede, Edinson Cavani, maakte nog voor rust 0-3 uit een strafschop. Door een eigen goal van Lustig en een tweede treffer van Cavani werd het ook nog 0-5.

De andere wedstrijd in de groep werd verloren door Anderlecht, dat met 3-0 onderuit ging tegen Bayern München.

Groep C
Chelsea maakte gehakt van Qarabag op Stamford Bridge: 6-0. Voor rust stond het 2-0 door goals van Pedro en basisdebutant Davide Zappacosta (op 'assist' van Thibaut Courtois). In de tweede helft kwamen daar nog goals van Cesar Azpilicueta, Tiemoué Bakayoko en Michy Batshuayi (2) bij.

Het treffen tussen AS Roma en Atlético Madrid eindigde in 0-0. Radja Nainggolan speelde bijna tachtig minuten. Yannick Carrasco viel op het uur in.

Groep D
FC Barcelona heeft na een roerige start zijn visitekaartje afgegeven bij de opening van de Champions League. Van finalist van vorig jaar Juventus werd met 3-0 gewonnen. Lionel Messi was de grote man met twee goals en een beslissende rol bij het doelpunt van Ivan Rakitic.

Het 'Belgisch' Olympiakos van Besnik Hasi haalde het niet van Sporting CP. In eigen huis ging het met 2-3 onderuit. Seydou Doumbia, Gelson Martins en Bruno Fernandes scoorden voor Sporting, Felipe Pardo twee keer in de slotfase voor Olympiakos.