Plan-Weiler mislukt: tienkoppig Anderlecht strijdt, maar verliest van Bayern

Plan-Weiler mislukt: tienkoppig Anderlecht strijdt, maar verliest van Bayern

12-09-2017 22:36
2

Veel strijd, veel pech en veel zweet kon niet voor een punt zorgen in Duitsland. Een strijdend Anderlecht ging met 3-0 onderuit tegen de Duitse kampioen. Al heeft Anderlecht toch duidelijk laten zien dat de andere ploegen in de groepsfase het niet makkelijk gaan krijgen.

Zoals verwacht was het vooral achter de bal hollen voor Anderlecht in de eerste minuten. De Brusselaars, met een vijfmansdefensie en Kums centraal achterin, probeerden de Duitsers van een vroeg openingsdoelpunt te houden en af en toe tegen te prikken.

Lang kon Kums niet genieten van zijn terugkeer. Na amper tien minuten verschalkte Robert Lewandowski de defensie van Anderlecht. Kums, uiteraard geen centrale verdediger, greep aan de noodrem: penalty, rode kaart en een achterstand tot gevolg. Het plan van René Weiler viel helemaal in duigen.

Bayern had uiteraard meer overwicht, echt overtuigen deed het echter niet. Anderlecht kreeg meer greep op de wedstrijd, maar de pech bleef niet uit. Ook de onfortuinlijke Andy Najar viel nog uit met een blessure.

Anderlecht is niet dood
Door de wedstrijdgebeurtennisen leek Anderlecht een kat voor de vogel te gaan worden. Het liep toch anders af. De Brusselaars zagen het ook, dit is geen Bayern in topvorm. Dat zorgde voor hoop, meer balbezit en toch wat dreiging.

Dat er nog hoop was voor Anderlecht werd ook snel duidelijk in de tweede helft. Alexandru Chipciu trof de paal, Bayern bleef zoeken. Op een moment dat het leek dat de Duitsers er toch geen meer gingen maken, werd het toch nog 2-0. Thiago Alcantara profiteerde van miscommunicatie in de defensie van Anderlecht: 2-0 en boeken toe voor de landskampioen.

Süle maakte er zelfs nog 3-0 van, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd. De Duitsers tikten de wedstrijd nog verder uit, met enkele kansen tot gevolg. Anderlecht - dat al bijna een hele wedstrijd met tien stond - pufte naar adem. Dat zorgde uiteindelijk nog voor een 0-3 eindstand na een doelpunt - uit buitenspel - van Joshua Kimmich.

De stand
Anderlecht slikte dan wel 3 doelpunten, het staat toch niet op de laatste plek. In die andere wedstrijd maakte Paris Saint-Germain de Schotten van Celtic helemaal af. Het werd 0-5 voor het sterrenteam uit Frankrijk.