Begin in mineur, Anderlecht-jonkies gaan strijdend ten onder tegen Bayern

12-09-2017 19:53

Naast de grote jongens kwam ook de U19 van Anderlecht vandaag aan het werk in de Champions League. De Brusselse jonkies speelden dinsdagavond tegen de U19 van Bayern München. Het werd 1-0 voor de Duitse kampioen.

Een gelijkopgaande eerste helft kende geen winnaar. Er werd gevochten om de bal, met veel fouten tot gevolg. Al waren er ook zeker wel wat kansen te zien. Zowel Anderlecht als Bayern München kregen enkele goede mogelijkheden om te scoren.

Anderlecht leek zelfs enigszins het voortouw te nemen en kreeg zelfs de beste kansen. Beide ploegen geraakten echter niet voorbij de doelman van de tegenpartij. Zonder doelpunten, maar met nog veel hoop, gingen Bayern en Anderlecht de kleedkamers in.

Bayern ontbindt zijn duivels
De Duitse kampioen kwam iets beter uit de pauze en had dan ook het meeste balbezit. Een doelpunt na 54 minuten voetballen was dan ook het gevolg. Wintzheimer zorgde voor het eerste doelpunt van de avond. Anderlecht leek helemaal van slag en kwam er amper nog aan te pas. Het bleef dan ook 1-0.