Club Brugge op weg naar nieuw stadion, al kan Ghelamco nog moeilijk doen

Club Brugge op weg naar nieuw stadion, al kan Ghelamco nog moeilijk doen

12-09-2017 18:51
2

Het stadiondossier van Club Brugge is al in gang sinds 2006. De Bruggelingen hopen nu eindelijk snel dat stadion te kunnen bouwen. Als alles volgens plan loopt, kan de eerste steen binnenkort gezet worden. Al kan Ghelamco nog stukken tussen de wielen steken.

Bij Club Brugge wil men ter hoogte van de Blankenbergstesteenweg de nieuwe voetbaltempel planten. Daarvoor moet Vlaanderen eerst het GRUP aanpassen en enkele gronden een nieuwe bestemming geven. Verschillende van die gronden moeten dus overgenomen worden en zelf misschien onteigend worden. Dat kan nog voor problemen gaan zorgen.

Ter hoogte van de Blankenbergstesteenweg heeft het bedrijf Ghelamco maar liefst 4,56 hectare grond in zijn bezit, dat weet de redactie van Made In West-Vlaanderen. De projectontwikkelaar kocht de grond in 2011 aanvankelijk aan om er zelf eerst te bouwen. Nu kan het nog een belangrijke rol spelen in het stadiondossier van Club Brugge.

Het is een publiek geheim dat Bart Verhaeghe en Ghelamco niet al te beste vrienden zijn. Ghelamco bestempelt de voorzitter van Club Brugge namelijk als de man die achter de schermen de bouw van het nationaal stadion probeert te dwarsbomen. Nu kan Ghelamco op zijn manier ook stokken in de wielen van Club steken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.