Problemen bij jeugdopleiding Anderlecht? 'Veel ouders hebben daarvan geprofiteerd'

  Problemen bij jeugdopleiding Anderlecht? 'Veel ouders hebben daarvan geprofiteerd'

  dinsdag 12 september 2017 om 17:52

  Met Leander Dendoncker staat er tegenwoordig maar één jeugdproduct van RSC Anderlecht in de basis van het eerste elftal. Een probleem volgens manager Herman Van Holsbeeck, die toegeeft dat paars-wit fouten heeft gemaakt.

  "Via zogenaamde sterkmakingen gaven we families astronomische bedragen om zoonlief langer aan boord te houden. Veel ouders hebben van dat systeem geprofiteerd en je kan hen dat niet eens kwalijk nemen", vertelde Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine. "Ik herinner mij een mama die ik op Neerpede heb ontvangen. Ze werkte in de Colruyt en had haar knaap nog nooit zien voetballen. In één klap hebben we haar toekomstige luxeleven gefinancierd. Dat gaan we niet meer doen."

  "Wij pakken het vanaf nu anders aan. Aan spelers van wie we denken dat ze een groot potentieel hebben zeggen we: dit is het traject dat we voor jou uitgestippeld hebben en dat bedrag ben je waard. Het is gedaan met geld op tafel smijten en de ouders in een keer alles laten meegraaien. De aanstelling van Emilio Ferrera past perfect in de reorganisatie van ons beleid. Wij werken bij de jeugd met drie categorieën: A, B en C. Wij verwachten van Ferrera dat hij een jongen met label B kan omvormen tot een A-speler."

  "Zo is het ook gegaan met Dendoncker. Hij stond met één been bij Zulte Waregem. Roger Vanden Stock heeft mij kunnen overtuigen om hem nog even te laten doorgroeien bij de U21. We zaten naast elkaar tijdens een match van de Youth League tegen Barcelona en op een bepaald moment zegt hij: 'Die jongen heeft iets speciaals. Laat hem niet naar Waregem vertrekken.' Dat Dendoncker hier nog zit, is dus de verdienste van de voorzitter."

  Lees ook: Van Holsbeeck blikt terug: "Ik had Svilar bijna bij zijn keel gegrepen"

  Plaats een reactie

  firedwarf +2569
  woensdag 13 september 2017 om 04:25
  scoutingcel opdoeken en voortaan de voorzitter laten rondtrekken op zoek naar nieuw talent...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Problemen bij jeugdopleiding Anderlecht? 'Veel ouders hebben daarvan geprofiteerd'