Van Holsbeeck steunt Weiler: Wat ben je met 80% balbezit bij een 3-0 nederlaag?

Van Holsbeeck steunt Weiler: "Wat ben je met 80% balbezit bij een 3-0 nederlaag?"

12-09-2017 17:17
3

René Weiler ligt alweer onder vuur bij RSC Anderlecht. Zijn speelwijze wordt niet gesmaakt door de veeleisende Brusselse supporters. De Zwitser staat echter nog altijd op een goed blaadje bij het bestuur van paars-wit.

"Elke trainer heeft zijn eigen visie over voetbal. Maar iedereen moet zich bewust zijn dat het spel evolueert", vertelde manager Herman Van Holsbeeck aan Sport/Voetbalmagazine. "Het voetbal van Weiler heeft ons tot in de kwartfinales van de Europa League gebracht. Ik ben niet vergeten dat José Mourinho ons na de match op Old Trafford in de kleedkamer is komen feliciteren met onze manier van spelen."

In Europa wordt niet verwacht dat Anderlecht een wedstrijd domineert, maar in België wel. Tegen AA Gent had paars-wit amper amper 35 procent balbezit. "En we pakken daar een punt. Wat ben je met 80% balbezit en een 3-0-nederlaag? Zal ik de trainers afgaan die volgens de publieke opinie niet deugden? Weiler is niet goed genoeg. Besnik Hasi was een catastrofe. John van den Brom ronduit zwak. En dan heb je nog Ariël Jacobs en Frank Vercauteren. Als er één resultaatvoetbal speelde, was het Vercauteren wel, maar hij werd twee keer kampioen."