Kums krijgt ook advies: ''Anders zal het niet niet goed komen met Weiler''

Kums krijgt ook advies: ''Anders zal het niet niet goed komen met Weiler''

12-09-2017 16:26
1

René Weiler staat onder flinke druk bij Anderlecht. Niet in de eerste plaats omdat hij Sven Kums tegen Lokeren op de tribune zette. Er wordt hierbij gefocust op Weiler, maar Marc Degryse is ook van mening dat Kums zal moeten veranderen.

"Het is fout om te denken dat Weiler zal gaan spelen zoals Hein Vanhaezebrouck speelde bij Gent. Kums zal zich moeten aanpassen aan Weiler. Anders zal het niet goed komen", zei Marc Degryse maandag aan tafel bij Extra Time. "De vraag is of Kums dat zal kunnen. Weiler denkt dat Dendoncker en Trebel beter samenspelen om druk te zetten of ballen te recupereren."

Degryse denkt de filosofie van Weiler voorlopig het grote probleem vormt voor Kums. "Weiler denkt alleen aan winnen en de manier waarop maakt hem niet uit. Je vraagt Vanhaezebrouck ook niet om countervoetbal te spelen. Weiler speelt altijd op zijn manier. Dat gaat hij niet veranderen. En dus heeft Kums een probleem." Niet iedereen is het eens met Degryse, want er wordt ook geopperd dat de oplossing bij Weiler vandaan moet komen.