PSG slaat terug: 'Doe rustig aan en denk aan je eigen project. Dat doen wij ook'

  PSG slaat terug: 'Doe rustig aan en denk aan je eigen project. Dat doen wij ook'

  dinsdag 12 september 2017 om 14:47

  Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain heeft teruggeslagen nu vanuit verschillende hoeken wordt aangedrongen op sancties tegen zijn club. De Parijzenaars zouden de regels voor Financial Fair Play overtreden.

  Al-Khelaïfi hoopt dat de UEFA zich niet laat beïnvloeden door de kritiek van andere clubs, waaronder FC Barcelona. "Er is druk vanuit andere clubs, maar ik denk niet dat de UEFA zich laat beïnvloeden. We hebben het over een heel serieuze en professionele organisatie", zegt de preses tegen The Telegraph. De Europese voetbalbond begon deze maand een officieel onderzoek naar PSG.

  "Ik heb het al duizend keer aangegeven, maar ik zeg het opnieuw: ik heb er veel vertrouwen in", reageert Al-Khelaïfi. "Wij respecteren de andere clubs en verwachten andersom hetzelfde." De Franse topclub baarde opzien door deze zomer Neymar en Kylian Mbappé aan te trekken.

  Toch staat PSG er volgens de Qatarees financieel ijzersterk voor. "De afgelopen zes jaar hebben we hard gewerkt om de omzet te doen stijgen. De inkomsten uit ticketverkoop, sponsoring, merchandising en televisierechten zijn van negentig miljoen euro naar ongeveer vijfhonderd miljoen euro gestegen. In de afgelopen twee seizoenen maakten we winst."

  "Nu willen we omzet snel verder verhogen, met een percentage dat tussen de twintig en veertig procent ligt", aldus Al-Khelaïfi. "We hebben nog een jaar om te voldoen aan de criteria voor Financial Fair Play, tot 30 juni 2018. Dus ik zeg iedereen: doe rustig aan en denk aan je eigen project. Dat doen wij ook."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  PSG slaat terug: 'Doe rustig aan en denk aan je eigen project. Dat doen wij ook'