Degryse vreest het ontslag van twee coaches: ''Het is dan van moeten''

Degryse vreest het ontslag van twee coaches: ''Het is dan van moeten''

dinsdag 12 september 2017 om 14:37

Het is ongelooflijk maar waar. AA Gent en KV Oostende bezetten na zes speeldagen de onderste twee plaatsen in de Jupiler Pro League. Coaches Hein Vanhaezebrouck en Yves Vanderhaeghe staan onder inmense druk. Degryse vreest dat de trainers komend weekend wel eens voor de laatse keer op de bank kunnen zitten.

Er is al druk gespeculeerd over de toekomst van Vanhaezebrouck. Degryse verwacht dat hij zondag in Oostende nog van de partij is. ''Leicester slachtofferde vorig seizoen eveneens Claudio Ranieri, ondanks zijn immense krediet. Bij Hein Vanhaezebrouck heb ik niet het gevoel dat dat aan de orde is. Al wacht AA Gent ondertussen ook al acht wedstrijden op een overwinning'', laat Degryse weten in Het Laatste Nieuws.

Gent-voorzitter Ivan de Witte zou de pro's en contra's hebben afgewogen om Vanhaezebrouck voorlopig in het zadel te houden. Degryse denkt dat eerdere kritische uitspraken van Vanhaezebrouck nu nadelig voor hem uit kunnen pakken. ''Zijn communicatie leidde tot conflictsituaties. Zowel met het bestuur, de scouting als de spelersgroep. Nu merk je dat Hein positiever probeert te coachen. Het is voor hem onnatuurlijk, maar in deze situatie is het verstandig.''

Degryse denkt dat de onderlinge confrontatie voor zowel Vanhaezebrouck als collega Yves Vanderhaeghe het lot kan bepalen. ''Zondag wordt sowieso een cruciale wedstrijd. Zowel voor Gent als Oostende is het dan van moeten. Eigenlijk is het onwaarschijnlijk dat die twee trainers moeten vrezen voor hun job'', besluit Degryse.

Plaats een reactie

freeman +7295
dinsdag 12 september 2017 om 15:33
Dat zijn de consequenties verbonden aan een degradatie- duel !
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Degryse vreest het ontslag van twee coaches: ''Het is dan van moeten''