Weiler ter discussie gesteld: ''Hij moet daar een oplossing voor vinden''

Weiler ter discussie gesteld: ''Hij moet daar een oplossing voor vinden''

12-09-2017 14:23
1

René Weiler zorgde vorige week vrijdag voor de nodige ophef door Sven Kums op de tribune te zetten voor het met 3-2 gewonnen duel met Lokeren. De beslissing wordt nog altijd niet begrepen. Peter T'Kint, journalist van Sport/Voetbalmagazine, stelt zich ook vragen bij de bekritiseerde Weiler.

"Weiler is een rare kwiet. Hij gaat een oorlog aan die hij niet kan winnen'', oordeelt T'Kint over de kwestie. ''Sven Kums is in het Astridpark kind aan huis. Het kan zijn dat hij niet tevreden is met de prestaties van Kums, maar dan is het veel beter om zoiets intern te regelen dan dat nu openbaar te doen door hem uit de selectie te zetten. Om dan toch, onder druk van het bestuur, op je stappen te moeten terugkeren. Daar wordt niemand beter van."

Volgens T'Kint moet Weiler een oplossing vinden om Kums toch te laten renderen. "Een Kums die naast een krachtige centrale middenvelder zijn rendement haalt, heeft nog altijd zijn plek bij Anderlecht. Alleen moet hij vaak de bal kunnen voelen. Bij Gent was dat geen probleem, daar wilde niemand de bal hebben en waren ze blij dat ze die bij Kums kwijt konden. Bij Anderlecht wil iederéén de bal. Daar moet Weiler een oplossing voor vinden'', luidt de conclusie.