Weiler ter discussie gesteld: ''Hij moet daar een oplossing voor vinden''

  Weiler ter discussie gesteld: ''Hij moet daar een oplossing voor vinden''

  dinsdag 12 september 2017 om 14:23

  René Weiler zorgde vorige week vrijdag voor de nodige ophef door Sven Kums op de tribune te zetten voor het met 3-2 gewonnen duel met Lokeren. De beslissing wordt nog altijd niet begrepen. Peter T'Kint, journalist van Sport/Voetbalmagazine, stelt zich ook vragen bij de bekritiseerde Weiler.

  "Weiler is een rare kwiet. Hij gaat een oorlog aan die hij niet kan winnen'', oordeelt T'Kint over de kwestie. ''Sven Kums is in het Astridpark kind aan huis. Het kan zijn dat hij niet tevreden is met de prestaties van Kums, maar dan is het veel beter om zoiets intern te regelen dan dat nu openbaar te doen door hem uit de selectie te zetten. Om dan toch, onder druk van het bestuur, op je stappen te moeten terugkeren. Daar wordt niemand beter van."

  Volgens T'Kint moet Weiler een oplossing vinden om Kums toch te laten renderen. "Een Kums die naast een krachtige centrale middenvelder zijn rendement haalt, heeft nog altijd zijn plek bij Anderlecht. Alleen moet hij vaak de bal kunnen voelen. Bij Gent was dat geen probleem, daar wilde niemand de bal hebben en waren ze blij dat ze die bij Kums kwijt konden. Bij Anderlecht wil iederéén de bal. Daar moet Weiler een oplossing voor vinden'', luidt de conclusie.

  Plaats een reactie

  dinsdag 12 september 2017 om 14:52
  Als iedereen bij RSCA de bal moet hebben...ja....dat ze dan met 11 ballen spelen....en is Kums ook blij.Neen....er zal altijd wel discussie zijn over hoe en wanneer....maar sluit niet uit dat ze ,zelfs als ze niet op HUN plaats spelen ,toch in moeten lukken van tijd tot tijd eens een deftige pass te geven.....een deftige voor voorzet.....zelfs dat ontbreekt.....maar het is allemaal de fout van de trainer....hallo.
  Vind ik leuk
  Patfey +4308
  dinsdag 12 september 2017 om 19:40
  Het is zeker de fout van de trainer, want als ze in plaats van 35 % van de tijd 60 % van de tijd de bal zouden hebben, hebben ze geen 11 ballen nodig en kan Kums die voldoende hebben...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Weiler ter discussie gesteld: ''Hij moet daar een oplossing voor vinden''