Pfaff gelooft in stunt Anderlecht: ''50 procent kans om iets te rapen''

Pfaff gelooft in stunt Anderlecht: ''50 procent kans om iets te rapen''

12-09-2017 14:10
4

Anderlecht opent het Champions League-avontuur dinsdagavond met de loodzware uitmatch bij Bayern München, de Duitse grootmacht waar Jean-Marie Pfaff in het verleden furore maakte. De voormalige topkeeper supportert vanavond wel voor Anderlecht.

Pfaff geeft Anderlecht ook een redelijke kans op een resultaat in de Allianz Arena. ''Voor de match heeft Anderlecht gewoon 50% kans om iets te rapen. Vooral omdat het nog maar de eerste match is in de groepsfase. Verliezen betekent niet dat Anderlecht is uitgeschakeld. Alle puntjes zijn welkom om de wedstrijden tegen de andere ploegen met een gerust geweten te kunnen aanvatten'', laat hij weten in het Radio 1-programma De Ochtend.

Bayern ging het afgelopen weekend met 2-0 onderuit bij Hoffenheim, waarna de kritiek op Der Rekordmeister weer toenam. Pfaff lacht dat weg. ''Ik hoor links en rechts dat Bayern niet goed speelt momenteel? Hahaha! De Bundesliga is natuurlijk niet België. Bij ons spelen er maar drie of vier ploegen mee in de top, in Duitsland is dat toch anders. Het is een eer om te spelen tegen Bayern, maar je kan altijd afgaan. Hun pressing van de eerste minuut is hun grootste sterkte. En ze zijn zeker van hun stuk. Kritiek interesseert Bayern niet, daar staat de club boven'', weet Pfaff.

El Sympatico hoopt zoals gezegd op een verrassing van Anderlecht. ''Ik supporter natuurlijk voor Anderlecht. Ik ken het bestuur van Bayern meer dan de spelers. Al kom ik natuurlijk nog veel in München. Ook volgende week, voor de Oktoberfeesten!''