Daarom vertrok Verheyen bij Club Brugge: Het bestuur had daar commentaar op

Daarom vertrok Verheyen bij Club Brugge: "Het bestuur had daar commentaar op"

12-09-2017 13:31
4

Gert Verheyen is nog steeds een icoon van Club Brugge. Hij was jarenlang een sterkhouder in het Jan Breydelstadion en loodste Blauw-Zwart naar heel wat prijzen. Na zijn carrière ging hij aan de slag als beloftencoach, maar het kwam tot een breuk met de club. Reden? Zijn werk als analist.

"Ik werkte in de luwte van de beloften, maar er begon commentaar te komen van het bestuur op mijn tv-werk. Zij dachten: ‘Nu we het hebben gezegd, zal hij er wel mee stoppen.’ Maar ik heb het andersom gedaan", vertelt Verheyen aan het magazine Humo. Daarop werd hij bondscoach van de nationale U19. 

Verheyen wordt vaak geprezen als potentiële topcoach, maar ambieert het niet om als T1 van een club aan de slag te gaan. "Mag ik daar zelf over beslissen? Mijn keuze om geen hoofdcoach te worden is geen beroepskeuze, maar een levenskeuze. Er is te veel dat je niet in de hand hebt. Een trainer vliegt na twee speeldagen buiten, zijn opvolger wordt aangesteld en nog een week later verkopen ze zijn spits. Daar wil ik niet aan meedoen", klinkt het klaar en duidelijk.