Steun voor Weiler: Kums moet zich aanpassen aan onze manier van spelen

Steun voor Weiler: "Kums moet zich aanpassen aan onze manier van spelen"

12-09-2017 13:05
9

De transfer van Sven Kums werd nog geen succes. De voormalige Buffalo kon zich nog niet doorzetten bij paars-wit, mede door het defensieve spel. Tegen Lokeren zat hij zelfs niet in de selectie en naar verluidt wilde René Weiler hem in eerste instantie ook niet mee naar München nemen. Herman Van Holsbeeck geeft aan dat Kums zich nog moet aanpassen aan zijn nieuwe club.

"Het is nog niet de Kums van Gent", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. "Hij heeft vorig seizoen niet veel gespeeld en hij moet zich aanpassen aan de manier waarop we spelen. Door de positie van Dendoncker moet hij iets hoger spelen en daar heeft hij het moeilijk mee."

Kums, die werd opgeleid bij Anderlecht, werd de opvolger van goudhaantje Youri Tielemans. "Ik hoor bepaalde supporters al zeggen: 'Waarom hebben ze Kums gepakt? Het is geen Tielemans.' Klopt. Maar een nieuwe Tielemans had ons veertig miljoen euro gekost", is Van Holsbeeck duidelijk. 

Uiteindelijk mocht Kums toch mee op verplaatsing naar Bayern München. Daar lijkt hij overigens een speciale positie te krijgen.