'Vanhaezebrouck krijgt respijt, maar zondag moet er gewonnen worden'

'Vanhaezebrouck krijgt respijt, maar zondag moet er gewonnen worden'

12-09-2017 11:05
12

KAA Gent zoekt nog steeds naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Het haalde slechts 3 op 18, veel te wenig voor een ploeg die wil meestrijden om de titel. Hein Vanhaezebrouck staat steeds meer ter discussie, maar krijgt nog een week om zijn vel te redden. 

Na de vroege Europese uitschakeling en de dramatische competitiestart ligt het hoofd van Vanhaezebrouck op het kapblok. Ivan De Witte en Michel Louwagie discussieerden er zondag zes uur lang over, want het gaat wel om de coach die de club naar ongekende successen leidde. De druk in de nabije omgeving van de Gentse voorzitter neemt wel toe en dus woog hij de pro's en contra's af, weet Het Laatste Nieuws. 

Na een nachtje slapen en een goed gesprek met Vanhaezebrouck maandagavond op restaurant werd uiteindelijk beslist dat een ontslag nog niet aan de orde is, aldus de krant. Het respect voor zijn prestaties is groot en dus krijgt hij voorlopig nog het voordeel van de twijfel. Maar Het Laatste Nieuws weet wel: zondag op bezoek bij Oostende moet er gewonnen worden. En dat lukte niet meer sinds september 2014...

Lees ook: 'Gent is de ziel van het volk aan het kwijtspelen, voetbal is project geworden'