Camps fileert Weiler: De stupide arrogantie van een Zwitserse koekoeksklok

Camps fileert Weiler: "De stupide arrogantie van een Zwitserse koekoeksklok"

12-09-2017 10:05
8

René Weiler kent op dit moment meer tegenstanders dan voorstanders. De Zwitser slaagde er niet in om Anderlecht aan het voetballen te brengen, greep al terug naar het verticale spel van vorig seizoen en slachtofferde toptransfer Sven Kums. Columnist Hugo Camps loopt niet hoog op met de coach van paars-wit.

"Mogen we nog een beetje kritisch zijn op een halvegare als René Weiler zonder de verdenking van persoonlijke rancune?", vraagt Camps zich af in Het Laatste Nieuws. "Ik ken die hele Weiler niet en voor mij mag hij de zonnekoning van zeeën en Oceanen worden, maar in afwachting blijft hij het mormel van Neerpede", klinkt het hard. "Wat hij met Sven Kums uitspookte aan pathologische grilligheid kom je alleen in een gesticht tegen. Mag je dat misschien ook eens opschrijven?"

Camps vindt het jammer dat de handelingen van Weiler de intrede van paars-wit op het Kampioenenbal overschaduwen. "De koninklijke rentree van Anderlecht in de Champions League is verpest door een dorpsvete. Het historische moment is verzopen in het troebele water van een dorpspomp. Ik zoek het hoofd van Weiler niet, maar zijn nek is er te veel aan. Altijd overvalt me de stupide arrogantie van een Zwitserse koekoeksklok."