'Dat past meer bij Anderlecht dan bij Club Brugge'

'Dat past meer bij Anderlecht dan bij Club Brugge'

12-09-2017 09:11
7

Vorig seizoen verdedigde Club Brugge de Belgische eer in de Champions League. Dit jaar moet Anderlecht aan de bak. In Het Laaste Nieuws vergelijkt Stephan Keygnaert paars-wit en Blauw-Zwart in het het Kampioenenbal. 

'Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert mogen het ons echt niet kwalijk nemen, maar nog iéts meer dan bij Club Brugge, is 'Europa Cup 1-voetbal' een niet weg te denken deel van het DNA van deze club. Anderlecht is niet gemaakt om tegen de Sporting Lokerens van deze wereld te spelen. Bayern München, ja, dáár gaat de familie wel even voor staan. En straks voor Paris Saint-Germain', is Keygnaert van mening. 

Volgens Keygnaert is Anderlecht in de Champions League toch iets anders. 'In het busje dat de delegatie van de gate naar het vliegtuig bracht, zat ook Paul Van Himst. In de busjes die Club Brugge vorig jaar naar Porto en Leicester voerde, kwam de grootste grandeur nog van de trainer. Maar Paul die straks Rummenigge en Beckenbauer de hand schudt, da's toch apart. RSC Anderlecht is na twee jaar terug in zijn biotoop: de Champions League.'

Lees ook: Vermoedelijke elf: Weiler verrast met opstelling, Kums speelt … in de achterhoede