Genadeloze De Boer-analyse: spelers Crystal Palace vonden coach 'weirdo'

Genadeloze De Boer-analyse: spelers Crystal Palace vonden coach 'weirdo'

12-09-2017 08:20

'Moeilijk in de omgang' en 'een weirdo'. Dat zeggen anonieme Crystal Palace-bronnen over Frank de Boer, die maandag na slechts 77 dagen al werd ontslagen door de Premier League-formatie. Zijn verblijf in Londen werd één grote mislukking, zo blijkt uit een analyse van The Daily Mail. 

De onvrede over De Boer begon volgens de boulevardkrant blijkbaar al tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De voormalig trainer van Internazionale en Ajax koos er tot groot onbegrip van de technische staf en spelers voor om Luka Milivojevic te gebruiken als verdediger. Vorig seizoen blonk de voormalig Anderlecht-speler juist uit op het middenveld. 

Met diverse spelers uit de selectie van The Eagles had De Boer een 'moeizame relatie'. De manier waarop hij omging met Damien Delaney - goed voor ruim 200 duels in het shirt van Palace - viel slecht in de kleedkamer. Het is niet geweten of Christian Benteke iets tegen de Nederlander had.

Sinds zijn eerste week op Selhurst Park werd er volgens The Daily Mail geklaagd over de manier waarop De Boer communiceerde met zijn spelers. Anonieme bronnen laten weten dat spelers hem een 'weirdo' vonden en amper een fatsoenlijk gesprek met hem konden voeren. BBC kwam maandag ook al op de proppen met een onthutsende analyse over het verblijf van De Boer in Londen. 

In het verleden werd de naam van De Boer al gelinkt aan onder meer Anderlecht en Club Brugge.