Flaterende videoref maakt zijn comeback op het hoogste niveau

Flaterende videoref maakt zijn comeback op het hoogste niveau

12-09-2017 07:42
3

De naam van Yves Marchand doet waarschijnlijk nog een belletje rinkelen. De man was in Zulte Waregem - Club Brugge de videoref van dienst. Toen maakte hij geen al te beste indruk. Aankomend weekend zit zijn tijd op de strafbank erop. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Marchand neemt op de zevende speeldag weer plaats in het busje. Tijdens Sporting Lokeren - Royal Antwerp FC gaat Marchand opnieuw fungeren als videoref. Opnieuw mag hij dus ingrijpen wanneer een scheidsrechter een fase over het hoofd heeft gezien.

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League mocht Marchand dat ook al doen. Toen vergat hij tijdens Zulte Waregem - Club Brugge te melden dat de thuisploeg recht had op een strafschop. De videoref kreeg toen zo een slechte naam en Marchand werd een tijdje op non-actief gezet.

Ook tijdens KV Oostende - KAA Gent zal er op de zevende speeldag een videoref aanwezig zijn. De andere ploegen moeten het stellen zonder extra man in de bus. Dinsdag is er voor de videorefs nog een extra oefensessie georganiseerd.