Vernederde Weiler Kums voor volle kleedkamer? “Eindelijk voor je favoriet”

Vernederde Weiler Kums voor volle kleedkamer? “Eindelijk voor je favoriet”

12-09-2017 07:27
11

Dat René Weiler het niet zo begrepen heeft op Sven Kums, is een publiek geheim. Tegen Lokeren moest de middenvelder de match in de tribune volgen. Maar ook voor de match tegen KAA Gent zou er een stevige anekdote zijn.

Dat beweert tenminste Stephan Streker, De RTBF-journalist was maandag te gast bij La Tribune. Daar sprak hij over de Kums-saga. "Tegen Sint-Truiden speelde Sven Kums misschien wel de slechtste match uit zijn carrière. De week nadien trekt Anderlecht naar Gent en Kums is voor die partij titularis", begint Streker zijn verhaal.

Daarna zou de trainer Kums voor een volle kleedkamer hebben toegesproken. "Ah Sven, ben je blij dat je vandaag mag spelen?' Sven antwoordt 'ja' en Weiler antwoorddde hem vervolgens: 'Dat is normaal dat je blij bent, want je mag eindelijk voor je favoriete trainer spelen.' Dat soort praat getuigt niet van grote klasse", aldus Streker.

Onlangs liet Kums nog uitschijnen dat hij zijn jeugdliefde Anderlecht verkoos boven KAA Gent, maar dat hij in het verleden wel prettig samenwerkte met Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck.

Lees ookVermoedelijke elf: Weiler verrast met opstelling, Kums speelt … in de achterhoede