Vermoedelijke elf: Weiler verrast met opstelling, Kums speelt … in de achterhoede

Vermoedelijke elf: Weiler verrast met opstelling, Kums speelt … in de achterhoede

12-09-2017 06:57
11

Dinsdagavond begint voor Anderlecht een nieuw avontuur in de Champions League. De Belgische landskampioen start met een verplaatsing op Bayern München. Volgens Sportwereld denkt René Weiler aan een opvallend opstelling. Eentje met Sven Kums in de basis.

Kums zat deze week toch in het vliegtuig naar Duitsland. Eerst werd aangenomen dat hij net zoals tegen Lokeren de selectie niet haalde. Weiler ontkent dat nu. “Misschien hebben jullie ­andere info, maar die komt niet van mij. Ik bekijk onze kern als een eenheid die ik moet klaarstomen voor de Champions League”, aldus de Zwitser in de krant.

Het ziet er trouwens almaar meer naar uit dat Herman Van Holsbeeck Weiler overtuigde om Kums toch te selecteren. "Op 100 beslissingen neemt René Weiler 99 goeie en bij die ene zijn wij er om hem te helpen", zei de manager van Anderlecht bij Stadion.

Deschacht blijft staan
Hoe het ook zit, Kums kan dinsdagavond dus spelen en verschijnt zelfs mogelijk aan de aftrap. Ditmaal niet als spelverdeler, maar als … centrale verdediger. Hij komt langs Uros Spajic te staan. Wie denkt dat Olivier Deschacht daardoor uit de ploeg verdwijnt, is volgens Sportwereld ook fout. De 36-jarige verdediger zou verhuizen naar de linksback. Ivan Obradovic is het kind van de rekening. Kara Mbodji is geblesseerd.

In doel keert Matz Sels terug in de basis. Hij vervangt Frank Boeckx. Andy Najar verteerde het duel tegen Lokeren goed en blijft staan. 

Vermoedelijke elf van Anderlecht: Sels, Chipciu, Spajic, kums, Deschacht, Najar, Trebel, Dendoncker, Stanciu, Hanni, Teodorczyk
De bank van Anderlecht: Boeckx, Appiah, Obradovic, Gerkens, Onyekuru, Bruno, Harbaoui.

Lees ook: "Kums niet bij de beste achttien? Je kan ze tegenwoordig allemaal vervangen"