Anderlechtenaar herleeft tijdens uitleenbeurt: Overtuigd van zijn kwaliteiten

Anderlechtenaar herleeft tijdens uitleenbeurt: "Overtuigd van zijn kwaliteiten"

11-09-2017 23:55
2

Isaac Kiese Thelin heeft een droomdebuut achter de rug bij Waasland-Beveren. De huurling van RSC Anderlecht scoorde één doelpunt en gaf drie assists afgelopen weekend tegen KAS Eupen. Zijn coach Philippe Clement is dan ook in de wolken met zijn nieuwe spits.

"We waren al heel lang aan het proberen om Thelin naar Waasland-Beveren te halen. Gelukkig is het in de laatste week van de transfermercato gelukt", vertelde Clement tijdens HLN Vista. "Dat zijn statistieken bij Anderlecht niet goed waren? Ja, maar hij werd nooit uitgespeeld als eerste spits. Het is moeilijk als je altijd de laatste tien of twintig minuten moet invallen."

"Dat zijn meestal situaties waarin Anderlecht iets moet forceren en de tegenstander heel laag gaat spelen. Persoonlijk ben ik enorm overtuigd van zijn kwaliteiten. Ik heb veel wedstrijd van hem gezien. Isaac is iemand die heel hard wil werken en veel diepgang heeft. Dat laatste is heel belangrijk voor iemand als Ryota Morioka. Zijn profiel leunt dicht aan bij dat van Zinho Gano."