Weiler opnieuw in het oog van de storm: 'Dat vind ik niet kunnen voor Anderlecht'

Weiler opnieuw in het oog van de storm: 'Dat vind ik niet kunnen voor Anderlecht'

11-09-2017 22:35

RSC Anderlecht speelt dinsdagavond zijn eerste wedstrijd in de Champions League op het veld van Bayern München. Een schier onmogelijke opdracht voor de Brusselaars. Analist Marc Degryse vermoedt dan ook dat coach René Weiler voor een behouden aanpak zal kiezen in de Allianz Arena.

"Ik vraag voor welke tactiek Weiler zal kiezen. Ik denk dat hij Onyekuru opnieuw op de bank zal zetten en met Sofiane Hanni en Alexandru Chipciu op de flanken zal beginnen. Ik hoop dat hij Onyekuru zal laten staan, maar ik denk dat hij alles op de organisatie gaat zetten", vertelde Degryse tijdens HLN Vista.

De ex-speler van Club en Anderlecht gaf nog eens aan dat hij geen grote fan is van Weiler. "Ik heb gewoon nooit het gevoel gehad dat zijn stijl bij het huis past. We hebben hem vorig jaar veel krediet gegeven omdat hij op de één of de andere manier toch die titel heeft gepakt. Dat was natuurlijk helemaal zijn verdienste."

"Maar ik vind dat je als Anderlecht zijnde veel meer moet uitgaan van je eigen kwaliteiten. Je moet het publiek meer verwennen. Minder grote ploegen doen dat tegenwoordig meer dan paars-wit. Ik denk maar bijvoorbeeld aan Zulte Waregem. Zij geloven in hun eigen kwaliteiten. Bij Weiler is het altijd bang afwachten. Hij maakt de tegenstander altijd groter dan ze zijn. Dat vind ik niet kunnen voor een club als Anderlecht."