'Geschrokken Zidane zet Real Madrid-selectie op scherp met praatsessie'

'Geschrokken Zidane zet Real Madrid-selectie op scherp met praatsessie'

11-09-2017 21:39

Real Madrid is matig aan het nieuwe seizoen begonnen en dat baart trainer Zinedine Zidane zorgen. De Koninklijke won vorig seizoen zowel het landskampioenschap als de Champions League, maar staat nu na drie wedstrijden al vier punten achter eeuwige rivaal FC Barcelona.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Marca heeft Zidane geprobeerd om zijn spelers door middel van een praatsessie weer op hun plek te zetten. "We spelen met te veel misplaatst zelfvertrouwen", zou hij de selectie duidelijk hebben gemaakt. Ook nadat Sergio Ramos, Luka Modric en Cristiano Ronaldo onlangs gekroond werden tot de beste verdediger, middenvelder en aanvaller van het voorbije Champions League-seizoen, deelde Zizou al een waarschuwing uit: "Jullie moeten wel met beide benen op de grond blijven."

Real Madrid liet onlangs punten liggen tegen Valencia en Levante, maar gaat de komende weken een relatief programma tegemoet. In de Champions League speelt men nog tegen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur, maar de eerste topper in de Primera Division staat pas op 19 november op het programma: dan reist De Koninklijke af naar stadgenoot Atlético Madrid.