Clement was kandidaat bij Club: 200 procent overtuigd dat ik het had gekund

  Clement was kandidaat bij Club: "200 procent overtuigd dat ik het had gekund"

  maandag 11 september 2017 om 20:18

  Philippe Clement startte deze zomer zijn avontuur als T1 bij Waasland-Beveren. Met een verdienstelijke acht op achttien trapte de oud-international dat hoofdstuk goed af. Het had echter ook zomaar gekund dat hij nu aan het roer stond van Club Brugge.

  "Daar is op een bepaald moment over gesproken geweest, dat ik één van de kandidaten was", geeft Clement zelf toe in Vista van Het Laatste Nieuws. "Dat was in februari van vorig seizoen. Ik heb toen gesproken met Bart (Verhaeghe, nvdr.) en Vincent (Mannaert, nvdr.) over wat mijn ambities nog waren naar de toekomst toe. Toen heb ik hen gezegd dat ik de rol als assistent niet meer zag zitten, dat ik nu ging voor het hoofdtrainerschap. Dan hebben zij gezegd: 'Dan ben je nu voor ons één van de kandidaten en we zullen na het seizoen een evaluatie maken.'", aldus Clement.

  "Voor het einde van het seizoen hebben we dan opnieuw gesproken omdat het verhaal van Waasland-Beveren gekomen is. Dan heb ik Bart en Vincent ook ingelicht dat ik niet meer wilde wachten tot na het seizoen, omdat ik twee jaar geleden de kans bij Kortrijk al liet voorbij gaan en er vorig seizoen ook een aantal kansen waren. Ik ben er 200 procent van overtuigd dat ik het had gekund (hoofdtrainer zijn bij Club, nvdr.), maar ik begrijp hun keuze ook", is hij oprecht.

  Ervaren coach gezocht, Leko gevonden
  Uiteindelijk werd Clement dus niet gekozen als nieuwe Club-coach. "Dat is ook allemaal heel correct verlopen. Zij hebben mij eerst laten voorstellen hoe ik alles zag, qua spelerskern, staf, manier van spelen, sportief beleid ... Maar uiteindelijk is er beslist geweest om voor een ervaren coach te gaan. Dat was op dat moment, twee weken voor het einde van de competitie, de bedoeling", vertelt hij. Uiteindelijk werd Ivan Leko aangesteld, niet bepaald een ervaren rot in het vak. 

  Toch voelt Clement zich verre van verraden. "Ook dat is super correct geweest. Bart en Vincent hebben mij gevraagd om nog eens langs te komen, om een mooi afscheidscadeau te geven. Dan hebben ze mij heel het verhaal verteld, hoe alles gegaan is. Ik heb daar dus helemaal geen slecht gevoel aan overgehouden. Ze zijn daar super correct in geweest. En dat zijn dingen die ik niet vergeet", besluit hij. 

  Poll

  Zou Clement een goede trainer zijn voor Club?

  (296 stemmen)

  Plaats een reactie

  User251 +1451
  maandag 11 september 2017 om 21:14
  Is misschien beter voor hem dat hij het eerst ergens anders doet.
  Vind ik leuk
  viperkebas +157
  maandag 11 september 2017 om 22:00
  Nu kan het plots voor 52% van de supporters en vorig jaar NIET, is/was Leko dan een betere keuze?!?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Clement was kandidaat bij Club: "200 procent overtuigd dat ik het had gekund"