AA Gent heeft in laatste instantie toptransfer gerealiseerd: 'Kan het gebruiken'

AA Gent heeft in laatste instantie toptransfer gerealiseerd: 'Kan het gebruiken'

11-09-2017 16:05
1

Er zat zondag weer geen winst in voor Gent, maar toch was het niet allemaal kommer en kwel bij de Buffalo's. Nieuwe aanwinst Noë Dussenne kreeg meteen een basisplek én kon overtuigen.

Eric Van Meir kon zijn lof niet op over de verdediger. "Het viel mij al op bij de eerste hoekschop van AA Gent: Noë Dussenne die meteen ging aftasten bij Omar Colley, zijn rechtstreekse tegenstander. Eens kijken hoever hij kon gaan, duidelijk tonend dat hij het mannetje was. Theatraal en intimiderend, van die Italiaanse maniertjes die hij bij Crotone leerde. Ik vind dat wel positief", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Volgens Van Meir is Dussenne perfect wat Gent nodig heeft. "Je zo presenteren wijst op karakter, op inzet, iets wat AA Gent kan gebruiken. Dussenne debuteerde als de centrale van de drie centrale verdedigers en werd minder op de proef gesteld of betrokken bij de opbouw dan zijn twee collega's."

"Of hij beter is dan Mitrovic of andere verdedigers kan ik nog niet zeggen, maar ik vond wel dat hij bij offensieve fasen zeer doelgericht was. Daar heb je als ploeg zeker iets aan", besluit hij.