Club Brugge-supporters duiden schuldige aan met fluitconcert

Club Brugge-supporters duiden schuldige aan met fluitconcert

11-09-2017 11:00
12

Club Brugge boekte vijf overwinningen op rij in de Jupiler Pro League, maar tegen Moeskroen lukte het niet. De 2-1 op Le Canonnier kwam hard aan, ook bij de fans. Die leken vooral Ivan Leko op de korrel te nemen.

De Kroatische trainer had een perfect rapport in België, maar faalde wel in Europa. Nu hij ook verloor van Moeskroen kwam er veel kritiek vanuit het supportersvak. "Toen Leko na de match langs de Brugse supporters de catacomben opzocht kreeg hij gefluit over zich heen. Zijn spelers werden getrakteerd op applaus. Opvallend", zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Het systeem van Leko ligt al van bij het seizoensbegin onder vuur en werkte tegen Moeskroen opnieuw niet. Brandon Mechele en Saulo Decarli lijken opbouwend onvoldoende voor dit systeem. Voorlopig heeft Leko zijn driemansverdediging nog maar één keer achterwege gelaten. In de terugmatch tegen AEK Athene werd zijn 4-3-3 evenwel een grote flop.

Leko zelf heeft inmiddels al aangegeven dat hij niet blind is voor de fouten binnen zijn team. Het valt echter af te wachten of hij iets gaat aanpassen voor de volgende partij.