Standard leeft op hoop: Dit moet voor déclic zorgen

Standard leeft op hoop: "Dit moet voor déclic zorgen"

11-09-2017 09:41
1

Standard wist zondag opnieuw niet te winnen. Tegen Charleroi kwam het thuis niet verder dan 0-0. Toch waren de Rouches na de match blij met het punt. 

"Verdienden we het niet om te winnen?", vroeg Paul-José Mpoku zich af in Het Laatste Nieuws. "Ik vind van wel, door het aantal kansen dat we kregen. We zagen een agressief Standard. Met zin om alle duels te winnen, met drang naar voren, met de wil om te scoren. De trainer wilde een groep op het veld zien. Die groep stond op het veld. Minder individuen, meer een hecht blok. Dit gelijkspel moet en kan voor een déclic zorgen. Hopelijk kunnen we verdergaan op ons elan, te beginnen volgende week in Eupen."

De fans van Standard waren deze week erg aanwezig in Luik. Zaterdag waren er circa tweehonderd fans aanwezig op de afsluitende training van de Rouches. Zij beloofden zondag achter de ploeg te gaan staan en dat deden ze ook "Het heeft ons naar voren gestuwd", stelt Mpoku. "Kijk: een goede mentaliteit doet veel. De fans willen dat we ons truitje natmaken. Tegen Charleroi hebben we dat gedaan. Nu wordt het zaak om dat elke wedstrijd te tonen."

Lees ookOngeregeldheden in Luik: al minstens 13 slachtoffers en 6 arrestaties