Crisis bij Standard duurt voort, Charleroi pakt punt en koppositie bij aartsrivaal

Crisis bij Standard duurt voort, Charleroi pakt punt en koppositie bij aartsrivaal

10-09-2017 19:50
2

De Waalse derby tussen Standard Luik en Charleroi heeft geen winnaar gekregen. Het beladen duel eindigde in een doelpuntloze 0-0, waarmee vooral de thuisploeg zeer weinig aan heeft.

Standard schoot onder de fanatieke aanmoedigingen uit de startblokken. Carlinhos liet zich tijdens zijn eerste basisplaats direct opmerken. Zijn harde schot belandde via de vingertoppen van Nicolas Penneteau na amper drie minuten spelen op de paal. Diezelfde Penneteau had in minuut elf weer een uitstekende save in huis. De Franse goalie sloeg een plaatsbal van Paul-José Mpoku uit de winkelhaak. 

Charleroi weerstond het eerste vurige offensief en kreeg wat meer controle over de match. De bezoekers zetten Guillermo Ochoa pas echter rond het half uur aan het werk. Het schot van Dodi Lukebakio kon Ochoa niet verontrusten. Vlak voor rust moest de Mexicaan wel tot het uiterste gaan om een deviatie van Kaveh Rezaei uit zijn doel te houden. Na 45 minuten spelen stond er zodoende nog altijd 0-0 op het scorebord.

De tweede helft begon zonder grote mogelijkheden, maar de passie en strijd op het veld maakten veel goed. Standard bleef het met goede intenties wel proberen om gevaarlijk te worden. Het liep aanvallend alleen moeizaam. Illustrerend was de fase waar Dieumerci Ndongala wilde knallen en in de weg werd gelopen door nieuweling Duje Cop. De Rouches moesten aan de overzijde wel alert blijven, want een te korte terugspeelbal op Ochoa had bijna grote gevolgen. Ochoa lag gelukkig in de weg voor David Pollet.

Het thuispubliek hoopte nog op een slotoffensief, maar het behoudend spelen Charleroi bleef tamelijk gemakkelijk overeind. Het elftal van Felice Mazzu maakte zelf alleen ook geen aanspraak meer op een late treffer. Zo bleef de score zoals die aan het begin van de match was. Dankzij het punt komt Charleroi met 16 op 18 wel alleen aan kop te staan. Standard Luik blijft in de crisissfeer met 5 punten.