Beerschot-Wilrijk blijft verrassen en wint ook topper bij Cercle Brugge

10-09-2017 18:00
3

Beerschot-Wilrijk blijft het fenomenaal doen in de Eerste Klasse B. De promovendus verstevigde zondag de koppositie door knap te volle buit te gaan pakken bij nummer twee Cercle Brugge.

De ploegen tastten elkaar in de openingsfase af, waardoor de eerste grote kansen enige tijd op zich lieten wachten. Halverwege de eerste helft kwam de topper dan toch op stoom. De bezoekers kwamen zeer dicht bij de 0-1. Cercle-doelman Paul Nardi had een wereldsave in huis op een gevaarlijke kopbal, waarna Hernan Losada de bal net naast het doel krulde. Aan het halfuur toonde ook Rafael Romo zijn klasse met een geweldige reactie op een vrije trap van Xavier Mercier. Door de doelmannen bleef het aan de rust 0-0 na een gelijkopgaande eerste helft.

Na de pauze zette dit wedstrijdbeeld zich voort. Uiteindelijk viel in minuut 65 dan toch een goal. Mohamed Messoudi profiteerde van onachtzaamheid bij Cercle en bleef oog in oog met Nardi koelbloedig: 0-1. Cercle ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg een uitgelezen mogelijkheid via Guevin Tormin. De huurling van AS Monaco trapte de niet te missen kans echter naast. Beerschot-Wilrijk bleef vervolgens in de slotfase overeind, mede nadat Johanna Omolo in blessuretijd nog een rode kaart kreeg voor het foutief gebruiken van zijn arm in een duel met Messoudi.

Cercle blijft zodoende tweede met 9 op 15, terwijl Beerschot-Wilrijk nu vier punten los aan kop staat.