Wéér dramadebuut Oxlade: Ik weet nog steeds niet waar hij goed in is

Wéér dramadebuut Oxlade: "Ik weet nog steeds niet waar hij goed in is"

10-09-2017 11:56

Alex Oxlade-Chamberlain kende zaterdag een Liverpool-debuut om snel te vergeten. In het Etihad Stadium was Manchester City met 5-0 te sterk voor de nieuwe club van de Engelse middenvelder, die kritiek krijgt van Thierry Henry.

Oxlade-Chamberlain speelde de hele tweede helft voor Liverpool, maar kon een ontluisterende nederlaag niet voorkomen. "Hij moet wel iets laten zien", zegt Henry bij Sky Sports over de Engelse international. "Ik houd hem al heel lang in de gaten en ik weet nog steeds niet waar hij goed in is."

"Het is bij vrijwel alle voetballers ter wereld niet moeilijk om te zien waar ze niet goed in zijn, maar normaal gesproken zie je ook waar ze wél goed in zijn. Dat is bij Oxlade-Chamberlain niet zo. Hij moet eens laten zien uit welk hout hij gesneden is."

De 24-jarige Oxlade-Chamberlain kwam op deadlineday voor veertig miljoen euro over van Arsenal, waar hij zes jaar onder contract stond. Bij Arsenal kende de middenvelder overigens óók al een dramadebuut: Manchester United was in augustus 2011 met 8-2 te sterk voor Arsenal.